Friday, February 3, 2012

cuti oh cuti

Assalamualaikum w.b.t....
Mlm ni terdetik pula nak cerita mcm2...


First, nak cerita story cuti thn baru cina merangkap cuti pertengahan semester 2...
Mmg best...

Sabtu pertama, kemas2 rumah...(alhamdulillah rajin jugak mengemas)

Ahad-Selasa, pergi kat rmh makcik belah arwah ibu kat Felda Selancar,Rompin,Pahang.Baru perasan yg felda ni betul2 sempadan ngn Segamat,Johor.Hihi...nak dekat 10thn xpegi...ni la jadinya...lgpun 10thn lepas tu kanak2 lg...mana belajar geografi lg...huhu....kat sini KIKA bawa motor n drive kereta...nasib baik ada lg skill...since lulus ujian kereta dlu, xpnh bwa lgsg smpai la kat situ...hihi....hope nti berpeluang la nk memahirkan diri n cekap memandu...insyaAllah, amiin...

Rabu-Jumaat, Lepak King kat rumah...dugaan besar ble nk study untuk Ujian Pertengahan Semester 2...rumah terlalu byk bnda nk dibuat...fhm2 je la kan... =p

Sabtu, ronda2 Melaka...huuu....bestnyerrr...nti nk g lagik!!!! nak drive dr satu tmpt ke satu tmpt area Melaka tu....asal tmpt mnarik je singgah...hehehe...confident sket sbb Melaka kecik, jln2 dia pun simple je...klau ikut signboard dia tu, insyaAllah xsusah nak cari tmpt dituju...

Ahad, masa utk balik!!! seronok jugak sbb ayah, ummi, zaid n adik khairuna hantar sampai bawah blok hostel...hihihi... +++ ummi bekalkan lunch cum dinner....soo delicious!! mkn berempat ngn roomate...byk tau...hihihihi

Second, nak cter sket utk hari ni...kui3...
klau iktkn blh balik smlm n dtg balik matrik ari selasa...kira cuti lps exam la ni...tp baru sgt lg balik...lgpun mcm2 keje nak buat....so, xbalik rmh kali ni...tp.......hahaha.....sblm settlekan kerja tu, urm...g ronda2 lg... XD
JJ Bukit Tinggi pulak...MISI UTAMA: menghabiskan baucer buku 1Malaysia...huu...puas bkn main...nti klau ada rezeki, KIKA upload gmbr buku2 yg KIKA beli ya....seronok jgk sbb pergi ngn classmate lps tu shopping mcm2...masing2 tolong utk cari apa2 yg patut...meriah sungguh...hihi

Ok....mata pandaku sudah terlebih kelip menahan ngantuk...insyaAllah ada rezeki, KIKA share yg something yg bermanfaat utk semua....

Salam ukhuwah...
- K I K A -