Monday, December 12, 2011

KESAKITAN

Rasa itu datang lagi
Sendu tanpa lagu
Sesak kurasakan tidak bertepian
Namun sudah sejauh ini kulayari bahtera kehidupan
Melakar liku-liku yang tercorak kesan takdir hakiki

Kesedihan ini tak dapat digambar
Terasa sakit
Masih tidak jemu menjelma di daerah hati
Sering jiwaku meronta
Menginginkan sesuatu yang fana
Hingga kurasakan betapa hati ini
Lemah tidak berdaya
Sering kali tangisan terbit tanpa nada
Namun sejauh mana bisa mengusir rasa
Yang terbeban dek gelojak tanpa tepinya

Tapi itu juga yang meletakkan rasa syukur
Terbit menyinari kebahagiaan
Walau seketika cuma

Minda, didiklah hati kecil ini
Motivasikan jiwaku
Agarku tak terbawa jauh dari jalan-Nya yang diredhai..

5 Disember 2011
Rindu sangat2 kat arwah ibu...menangis time ni lepas terdengar lagu Ungu-Doa untuk Ibu...


P/S Ratu KIKA: Hak Cipta Terpelihara....mohon untuk meletakkan link blog ini iaitu http://ceriterakika.blogspot.com untuk sebarang cetakan atau salinan.... =D

Friday, December 2, 2011

huuuuuu....

Assalamualaikum....how r u readers?
hehehe....nak story2....

smgu ni satu2nya ATM di KMS xda tunai....T.T
kronik2....xda lgsg duit dlm tgn...maka bermulalah kisah pinjam-meminjam...hihi
smlm kunun nk outing utk g ATM kt pekan Banting tp xjd sbb ada misunderstanding n timing prob...
so, mnta tlg kwn kluarkan duit sbb dia g jln kaki ke ATM Banting Baru...*xtau pulak kt Banting Baru ada ATM...ngee~
sekali ptg tu dh blh gne daa....hahahahahaha...xpe, skrg KIKA dh ada duit....bg peluang pulak kat kwn2 lain utk withdraw....xkesah la klau smpai ATM tu abis tunai lg....hehehehe

tgh hari smlm sempat tdur sejam then, ptg sempat stdy lecture note utk MT n dinner ngn classmate...Alhamdulillah
Malam??huu penat pulak....sakit pinggang gara2 ujian kecergasan & practice Taekwondo....baring kejap...nk tdow awal sgt...baru kul9...so......tgk ler movie skejap...kul11 tdow.....!! huu nikmatnya....

pg ni subuh kira lambat tp xtdow balik smpai skrg....dh kms2 bilik, sidai baju....mak aii...satu section ampaian tu lbh kurang 1.5meter,penuh baju KIKA sorg...(sidai guna hanger tau)....2kali basuh....ptg khamis n tga hari jumaat....nasib baik ada mesin basuh....hehehehe....

pastu buat tutor fizik chapter 16...alhamdulillah....tgal a few question yg xtau nk jwb....

then, dlm kul 10.30, online smpai skrg....buat mcm2 la.....tukar profile pics, profile design, cari bahan utk mini research etc....mkn lmbt sket...kul 1.40 bru g kafe dgn harapan ada seafood....huuu dh xsgup tgk ayam lg....tp seafood xda, so, ambik la ikan keli ke ikan sembilang xpst tp spesis la+sayur pucuk manis+sambal belacan....alhamdulillah....

tbe2 terty2...apa motif KIKA cter sume ni??aduii aii... harapan utk mnjd blogger yg mampu memberi manfaat+keinsafan/kesedaran+kegembiraan masih di TITIAN PERJALANAN....kih3...

k chao...adios....
assalamualaikum.... =D