Sunday, July 17, 2011

KEHILANGAN ABADI

Andai kita tahu
Kehilangan insan bermakna
Akan kita lakukan segalanya bersama
Andai kita tahu
Tiada hari esok untuk insan tersayang
Pasti keampunan dipinta
Tanpa mengira dendam dan kisah duka
Andai kita tahu
Cara kita kehilangan sekujur jasad…ibarat angin lalu
Ingin kita abadikan kenangan indah bersama

Namun,
Dia yang lebih tahu
Mengapa kita perlu merasai satu kehilangan

Walau di hati ini masih sukar mempercayai
Siapalah kita untuk mengubah takdir kematian
Yang pasti kunjung tiba
Bagi setiap insan

Buat ibuku sayang
Kehadiranku di muka bumi ini
Begitu bermakna atas jerih payahmu
Sisa memori yang tersemat di minda ini
Sentiasa menemani saatku kesepian
Sungguh memori itu sukar ditafsir
Tapi bayangan wajahmu
Masih berseri di hatiku

Buat insan yang bernama guru
Kehilanganmu benar-benar menyentuh perasaanku
Jika di kala dulu aku seorang anak didikmu…
Yang begitu menuntut perhatian darimu,
Dirimu guru… tidak jemu…
Menabur kasih buatku
Tidak kusangka itu pertemuan terakhir
Gelak tawamu masih segar dihiasi senyum tawamu

Wahai insan yang kusayangi,
Kematian jualah yang akan memisahkan kita
Dengan kebesaran Allah s.w.t
Akan bertemu juga kita dalam syurga Illahi kelak
Dengan izin-Nya

Oh Tuhan,
Ampunilah insan kerdil ini
Lemah jiwaku
Tanpa sedar meratapi takdir kematian
Yang tersurat dengan kekuasaan-Mu
Tabahkanlah hatiku Ya Allah…

17 JULAI 2011
10.47 PM 
P/S Ratu KIKA: Hak Cipta Terpelihara....mohon untuk meletakkan link blog ini iaitu http://ceriterakika.blogspot.com untuk sebarang cetakan atau salinan.... =D

Saturday, July 9, 2011

the SATURDAY....

assalamualaikum w.b.t...

urm...ingat nk letak ni kat status FB tp mcm malu la pulak...
tbe2 tringt blog yg dh lma x diziarah ni...hehehe...
oleh sbb blog ni xrmai pembaca jd sesuai la kot cter kat sini....huhuhu

KIKA nak ceriter aktiviti KIKA hari ni...urmmm.....

PAGI:
jadi SLEEPING BEAUTY dgn roomate tercinta....hehehe...hujan....fhm2 je la...
*ni la part yg agak memalukan ni....=p

TGH HARI:
MENDOBI jap...pergh!!!'precious moment'....huhuhu
then, jd CHEMIST....bajet je...hihihi

PETANG:
jadi PHYSICIAN pulak...bajet hebat ni...hihihi
next, jd BASKETBALLER....shoot byk x masuk dr masuk...aduii...malu... =p
& sempat jugak jd tiang kat kafe tunggu roti canai siap...huuu terbaik!!!
sedap sih...

MALAM???
urm...FACEBOOKING & BLOGGING....
Patutnya jd PHYSICIAN lg ni...tp postpone jap...hihihi
myb mlm ni jadi 'BURUNG HANTU'....hope mcm tu la...byk kerja blh siap...

apa2 pun, i wish that tomorrow will be much better than today.... XD

the end.............. =D